suzuki.info.pl

Wszystko dookoła vitary i nie tylko (:
Dzisiaj jest sob paź 19, 2019 8:29 am

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 123 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 14 5 6 7 8 9 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Metromierz
Post: wt cze 09, 2009 10:45 am 
Offline
4" - błotny dziadek
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob wrz 22, 2007 4:33 pm
Posty: 2214
Lokalizacja: Gdańsk
Taaa...Testowałem na biurku... Na biurku działa. Nie mam czasu teraz totalnie...

_________________
Klasyczna legenda - Range Rover Classic 2 drzwi 3.5 V8 gaźniki 8)
Jeszcze bardziej legendarna legenda - LR Discovery 300Tdi, w Camel Trophy :mrgreen: - Już nie ma
Legenda na kołach - LR Discovery Series II Td5 XS - Już nie ma
Już nie ma Vitary...


Na górę
 Tytuł: Re: Metromierz
Post: pt lut 05, 2010 1:27 pm 
Offline
5" - nadszyszkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt sty 04, 2008 7:27 pm
Posty: 3382
Lokalizacja: Koleczkowo
kosciej zapytam się, jak co 1/2 roku, jak tam metromierz? można już zamawiać? :mrgreen:

_________________
była Vitara, teraz 2 inne Suzy w domu :)
... i skośnookie 4x4 innej marki :wink:


Na górę
 Tytuł: Re: Metromierz
Post: pt lut 05, 2010 5:54 pm 
Offline
3" - błotołaz

Rejestracja: sob gru 13, 2008 3:15 pm
Posty: 1154
Lokalizacja: Gdańsk
Ja też poproszę,może być bez obudowy :mrgreen:

_________________
Vitara 1.6 8V Pussy Wagon sztywny axle 31" fedima już jej nie ma :(
Qashqai do zmiany na coś męskiego


Na górę
 Tytuł: Re: Metromierz
Post: wt lut 09, 2010 10:36 am 
Offline
4" - błotny dziadek
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob wrz 22, 2007 4:33 pm
Posty: 2214
Lokalizacja: Gdańsk
Nie mozna :)

Moze wroce do niego...Hmmm...

_________________
Klasyczna legenda - Range Rover Classic 2 drzwi 3.5 V8 gaźniki 8)
Jeszcze bardziej legendarna legenda - LR Discovery 300Tdi, w Camel Trophy :mrgreen: - Już nie ma
Legenda na kołach - LR Discovery Series II Td5 XS - Już nie ma
Już nie ma Vitary...


Na górę
 Tytuł: Re: Metromierz
Post: czw maja 06, 2010 10:06 pm 
Offline
3" - błotołaz
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn mar 15, 2010 7:09 pm
Posty: 1012
Lokalizacja: Mińsk Mazowiejski
Czy ktoś miał okazje używać tego metromierza ?? http://allegro.pl/item1020283766_full_m ... d_4x4.html

_________________
było 2.0 16V w bulwarowym stylu


Na górę
 Tytuł: Re: Metromierz
Post: czw maja 06, 2010 10:15 pm 
Offline
Site Admin

Rejestracja: wt wrz 19, 2006 1:42 pm
Posty: 3113
Lokalizacja: warszawa
ten moge polecic chodzi ok
http://www.allegro.pl/item1016535450_me ... wanie.html

_________________
Vitara 2,0 16v, LJ 80


Na górę
 Tytuł: Re: Metromierz
Post: pt maja 07, 2010 4:12 pm 
Offline
3" - błotołaz
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn mar 15, 2010 7:09 pm
Posty: 1012
Lokalizacja: Mińsk Mazowiejski
slaw pisze:


Jest fajny a przede wszystkim tani ale mi potrzeba taki który w tym samym czasie pokazuje dystans odcinka i dystans całkowity

_________________
było 2.0 16V w bulwarowym stylu


Na górę
 Tytuł: Re: Metromierz
Post: pn paź 24, 2011 6:40 pm 
Offline
3" - błotołaz

Rejestracja: wt wrz 20, 2011 4:18 pm
Posty: 530
Lokalizacja: Dębe Wielkie / mazowieckie
Mam pytanko, skąd łapiecie sygnał wstecznego? Przy lewarku zmiany biegów miałem 2 wtyczki, biała i czarna, ale w nich nie było sygnału po wrzuceniu wstecznego ;/

2 sprawa, że świeci mi się cały czas wsteczny, więc muszę odszukać ten czujnik :P

_________________
Vitara Pickup 1.6 16V 95r
Moja witka :)


Na górę
 Tytuł: Re: Metromierz
Post: pn paź 24, 2011 11:58 pm 
Offline
Site Admin

Rejestracja: wt wrz 19, 2006 1:42 pm
Posty: 3113
Lokalizacja: warszawa
czujnik jest przy obudowie sprzegła

_________________
Vitara 2,0 16v, LJ 80


Na górę
 Tytuł: Re: Metromierz
Post: wt paź 25, 2011 11:58 am 
Offline
3" - błotołaz

Rejestracja: wt wrz 20, 2011 4:18 pm
Posty: 530
Lokalizacja: Dębe Wielkie / mazowieckie
zanurkuję jeszcze dzisiaj raz, żeby sprawdzić.
Co do metromierzy, czy ktoś posiada taki podłączony pod słynną śrubkę przy zegarach??
http://allegro.pl/full-metromierz-drogo ... 05437.html

Wczoraj go podłączyłem, ale nie działa poprawnie, na 100m, dostał ponad 6000 (domyślnie 100) impulsów, i jak się jedzie szybciej to całkowicie głupieje, dodaje, odejmuje metry, itp... :/

_________________
Vitara Pickup 1.6 16V 95r
Moja witka :)


Na górę
 Tytuł: Re: Metromierz
Post: wt paź 25, 2011 10:14 pm 
Offline
4" - błotny dziadek
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn mar 29, 2010 10:28 am
Posty: 1542
Lokalizacja: Łódź
Karas pisze:
Mam pytanko, skąd łapiecie sygnał wstecznego? Przy lewarku zmiany biegów miałem 2 wtyczki, biała i czarna, ale w nich nie było sygnału po wrzuceniu wstecznego ;/

2 sprawa, że świeci mi się cały czas wsteczny, więc muszę odszukać ten czujnik :P

Mam ten sam problem. Zmieniali mi skrzynię i świeci się teraz cały czas wsteczny. Podczas dodawania gazu gaśnie :roll: . Podmieniłem czujnik na ten ze starej skrzyni (był sprawny) i jest podobna historia. :roll: To na pewno czujnik?? :roll:

_________________
Zielony autobus 2,7TDi...


Na górę
 Tytuł: Re: Metromierz
Post: ndz paź 30, 2011 9:15 pm 
Offline
Site Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr lut 04, 2009 9:35 pm
Posty: 4158
Lokalizacja: Ursynów
Silnik: J20A
Model: Cabrio 2.0 JLX
Rok prod.: 1998
Podniose jeszcze temat metromierza programowego. Dostałem od autora GPSAUTO źródła i przerobiłem ten programik tak aby bez problemów działał na nawigacjach samochodowych z wyswietlaczem 480x272. Na MIO nie wykrywal poprawnie rozdzielczości ekranu. Przy okazji go spolszczyłem :)

Do działania potrzebny jest .NET

Jesli ktoś bedzie zainteresowany to poprosze o info na pw wyśle mailem - nie mam gdzie zawiesić tego na sieci.

_________________
DantHe SVC 2.0 'Myszka Miki' + kilka cm do lansu :) Obrazek


Na górę
 Tytuł: Re: Metromierz
Post: ndz paź 30, 2011 9:44 pm 
Offline
3" - błotołaz

Rejestracja: wt wrz 20, 2011 4:18 pm
Posty: 530
Lokalizacja: Dębe Wielkie / mazowieckie
Browning pisze:
Mam ten sam problem. Zmieniali mi skrzynię i świeci się teraz cały czas wsteczny. Podczas dodawania gazu gaśnie :roll: . Podmieniłem czujnik na ten ze starej skrzyni (był sprawny) i jest podobna historia. :roll: To na pewno czujnik?? :roll:


ja wczoraj wymontowałem czujnik, rozebrałem poczyściłem cały i już jest ok, jednak metromierz nadal nie działa dobrze. ktoś potwierdzi czy ma taki jak podałem podłączony pod licznik, czy jednak muszę kupić licznik impulsów na linkę?

_________________
Vitara Pickup 1.6 16V 95r
Moja witka :)


Na górę
 Tytuł: Re: Metromierz
Post: ndz paź 30, 2011 11:00 pm 
Offline
3" - błotołaz
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn mar 15, 2010 7:09 pm
Posty: 1012
Lokalizacja: Mińsk Mazowiejski
Karas napisz do kacjena ma taki metromierz powinien pomóc

_________________
było 2.0 16V w bulwarowym stylu


Na górę
 Tytuł: Re: Metromierz
Post: pn paź 31, 2011 10:58 am 
Offline
3" - błotołaz
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz lip 15, 2007 6:49 pm
Posty: 1167
Karas pisze:
Browning pisze:
Mam ten sam problem. Zmieniali mi skrzynię i świeci się teraz cały czas wsteczny. Podczas dodawania gazu gaśnie :roll: . Podmieniłem czujnik na ten ze starej skrzyni (był sprawny) i jest podobna historia. :roll: To na pewno czujnik?? :roll:


ja wczoraj wymontowałem czujnik, rozebrałem poczyściłem cały i już jest ok, jednak metromierz nadal nie działa dobrze. ktoś potwierdzi czy ma taki jak podałem podłączony pod licznik, czy jednak muszę kupić licznik impulsów na linkę?


daj znać co Ci się udało, właśnie przymierzam się do zakupu... jeśli zadziała... :wink:

_________________
Był Samurai, Vitara, Grand Vitara, Patrol, Jimny, Vitara, Grand Vitara. Jest Jimny i duże terenowe Mitsubishi
Delica4x4.pl . Suzukowcy.pl . Ready2go.pl


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 123 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 14 5 6 7 8 9 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl