No poszła w dół ze względu na ostatnią rozmowe z mechanikiem, który twierdzi, że jak nie robiłem osobiście rozrządu to za takie pieniądze nie ma szans, szkoda że tak późno się dowiaduje, bo akurat dziś się zabrałem za małe porządki z nią. Odkryłem śrubę w oponie, a po zdjęciu koła pękniętą sprężynę na 2gim zwoju od dołu. Zamówiłem już części do liftu merc/felicja i zabrałęm się za rozbiórkę plastików.
Jutro, a najpóźniej pojutrze dam fotki co i jak. Teraz zastanawiam się czy chciałabyś koniecznie całkiem seryjną, czy może po częściowej renowacji z lifcikiem 5cm?
Póki co za największą niedogodność uważam pracę silnika, jeszcze nie rozwiązałem problemu z nierównymi obrotami. Opisywałem to chyba w jakimś temacie, ale gwoli przypomnienia: czasem bez problemu odpala, a czasem chodzi na poziomie może 300obr i przy dodaniu gazu gaśnie, ale jeśli zgasi się samemu i przekręci jeszcze raz, wchodzi na prawidłowe obroty. Póki co nie mam jeszcze diagnozy, a jakoś nie moge się zebrać, żeby drugi przepływomierz założyć do sprawdzenia.
Cały rozrząd (możliwe, że nowszy) z poprzedniego silnika gdzieś jeszcze w garażu się wala, moge dorzucić jako gratis.
Póki co to wszystko, mam nadzieje, że jeszcze nie zniechęciłęm ;]
btw. nie ma to jak wyczucie czasu wg. praw murphy'ego oczywiście, pół roku sprzedaje samochód, żeby w dzień kiedy w końcu ktoś się odezwie zacząć rozważenie jego pozostawienia i wziąć sie do roboty