suzuki.info.pl

Wszystko dookoła vitary i nie tylko (:
Dzisiaj jest pn cze 16, 2025 8:10 pm

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
Site Admin
Awatar użytkownika

Silnik: J20A
Model: Cabrio 2.0 JLX
Rok prod.: 1998
kostuch pisze:
Z ciekawości:
To parowanie robi się samemu, czy aso?

ASO, chyba że masz komputer taki jak maja w aso lub podobny.

2" - starszy bagiennik
Awatar użytkownika

Potrzebuje kolejnych pomysłów...
Kolega z komputerem nie dojechał, więc ruszyliśmy do rozbiórki deski rozdzielczej. Przetrzepaliśmy wszystkie przekaźniki, dzięki czemu pompa zaczęła chodzić, gdy włączy się zapłon chodzi przez parę sekund, następnie po włączeniu rozrusznika zaczyna pompować - czyli wszystko gra. Iskra jak była tak cały czas jest. Paliwo dochodzi do listwy wtrysków, ale one są martwe. Nie mamy już pomysłu co do nich. Immo raczej odpada... A co do immo to odkryliśmy całkiem niezłą rzecz, specjalnie dorobiliśmy jeden niezakodowany kluczyk i spróbowaliśmy zakręcić. Między seryjnym kluczykiem, a tym niezakodowanym nie ma różnicy podczas kręcenia, immo jest ominięte. Check engine po przekręceniu zapłonu cały czas jednostajnie miga (szczerze, nie wiem czy tak ma być, bo nie zwracałem na to uwagi, gdy jeszcze jeździła), oznacza to coś? Wywaliliśmy cały układ poduszek powietrznych, ale przed tym także nie chciała odpalić.

Tak jak Zbysiu napisał, znaleźliśmy jedną uciętą przez nas masę, tą za komputerem. Po jej ogarnięciu z ogromnym uśmiechem na twarzy zaczęliśmy kręcić, ale nic to nie dało... Pomysły?

Co tu jeszcze dodać... Z elektryką nic nie kombinowaliśmy wcześniej, tak jak porozpinaliśmy, tak pospinaliśmy.

2" - starszy bagiennik
Awatar użytkownika

Wygląda na immo :? Masz tu podobny temat viewtopic.php?f=29&t=2084&hilit=check+miga&start=15

3" - błotołaz

Kamil24 pisze:
specjalnie dorobiliśmy jeden niezakodowany kluczyk i spróbowaliśmy zakręcić. Między seryjnym kluczykiem, a tym niezakodowanym nie ma różnicy podczas kręcenia, immo jest ominięte. Check engine po przekręceniu zapłonu cały czas jednostajnie miga

Co to znaczy, że "immo jest ominięte"? :roll:
Migający check to problem z immo.
A antenka podłączona?

2" - starszy bagiennik
Awatar użytkownika

kostuch pisze:
Kamil24 pisze:
specjalnie dorobiliśmy jeden niezakodowany kluczyk i spróbowaliśmy zakręcić. Między seryjnym kluczykiem, a tym niezakodowanym nie ma różnicy podczas kręcenia, immo jest ominięte. Check engine po przekręceniu zapłonu cały czas jednostajnie miga

Co to znaczy, że "immo jest ominięte"? :roll:
Migający check to problem z immo.
A antenka podłączona?

Wybacz, źle zrozumiałem osobę, która mi to powiedziała i źle Wam napisałem. :oops: Nie znam się na elektryce.

Komputer poszedł do elektryka, on stwierdził, że przez długotrwałe spawanie został uszkodzony (ta... pół samochodu wyspawane :mrgreen: ), ale jest plus... Podobno znalazł przyczynę i się tym zajmie. W sumie może mieć on racje, bo stare radio też źle działa i dwa stare głośniki pierdzą, a wcześniej grały czysto. ;) Zobaczymy co będzie, jak komp wróci...

Witam, temat można uznać za zamknięty. :) Dzisiaj Vitarka odpaliła, winny był komputer, zamówiliśmy drugi, identyczny, daliśmy go to elektyka, który go "zaemulował". (czy jakoś tak :lol: ) W skrócie, wsadził jakieś cóś, które symuluje dla komputera obecność immo, podpięliśmy i odpaliła po paru próbach. :) Banan na japie jest od ucha do ucha. :mrgreen: Czyli jednak mimo odpiętego akumulatora, długotrwałe spawanie miało wpływ na komp, radio i głośniki...

4" - błotny dziadek
Awatar użytkownika

czyli dobrze prawiłem 8)
pińć złoty poprosze :mrgreen:

silverstone MT-117 X-TREME 31/10,5/15

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+01:00