suzuki.info.pl

Wszystko dookoła vitary i nie tylko (:
Dzisiaj jest sob cze 21, 2025 8:07 pm

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Panowie wcześniej juz pisałem o moim problemie dymu myślałem że jest biały albo jak kto woli biało siwy, teraz już wiem że siwy. Dym pojawia sie po odpaleniy ale nie od razu tylko po 10 15 sek jak auto jest po trasie i postoi noc to jest go troche(za troche) potem wszystko wraca do normy(nie dymi).Olej trzyma stan, woda jest. Badałem kompresje i jest bajka na każdym garze powyżej 15 barów i bardzo równo. Jak ktoś obstawia uszczelniacze to nie bardzo jakieś 2000 km byłu robione.A do tego jak dostanie po garach na ciepłych silniku to nie puszcza siwego dyma.Ja zaczynam obstawiać jakąś elektronike. A ! Sonda jest nieorgin jest wsadzony ntk ale to raczej nie ma wpływu.W orginalnej spaliła sie grzałka. Czy to może być spowodowane tymi 2 zaworkami nieb pomar zdaje sie zawor erg.Już zacząłem silnika szukać, no ale jak ma taką kompresje to trzeba go reanimować. Panowie licze na Was i z góry dziękuje.Bardo licze :)

4" - błotny dziadek
Awatar użytkownika

Na pewno jest siwy?, nie jest to czasami para wodna?

Obrazek

No ja jezeli chodzi o uszczelniacze to moge jakąś prace juz napisać :lol: były robione już 2 razy: pierwsze wsadził znajomy mecher ,ale wsadził jakieś syfy i padły potem znalazłem gościa który zrobił to bez ściągania głowicy i wsadził "ajusa " sam je kupiłem :lol: jak tak dalej pójdzie to biore sie za to sam. Tylko że orginały są po 20 zł 1szt a ja mam ich troche więcej od Ciebie 2x więcej.Tylko jak prowadnice są krzywe to 4000 i bedzie powtórka z rozrywki.Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?

8V W LONGU :lol: stashek :lol: A roboty fakt troche jest jak mi sie trafi jakieś 2 auto do jazdy to pierd.. i biore sie za to sam ściągam głowice jak będzie dupiana to poszukam innej i będzie grało. Prowadnic chyba nie wymienisz bez ściągania.A! jeszcze sie nie ciesz zrobisz 3000 i wtedy sie zobaczy co u Ciebie wyjdzie. Właśnie! Ale sie rozpisałeś w tym ogłoszeniu :D

Jestem otwarty na propozycje.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00