Przem1 pisze:
Fabrycznie deskę rozdzielczą miała przystosowaną do kontrolki jednak po włączeniu kluczyka tam gdzie się zapalają wszystkie kontrolki to ona nie świeciła tak jak by jej nie było. VITARA była świeżo sprowadzona z Belgii w wersji towarowej (Pick-up) dwu-osobowej ale całe wyposażenie jak z normalnej oprócz braku siedzeń. Miała nawet 4 pasy a kontrolki nie. Ogólnie jej nie kupiłem bo coś ma nie tak z elektryką tzn. nie paliła się również kontrolka oleju a gościu wmawiał mi że ten samochód tego nie ma (aż tak naiwny nie byłem), a że jest handlarzem to jej nie kupiłem bo zapewne chciał coś ukryć.
Faktem jest ze nie powinno tak byc by sie kontrolki nie swiecily check i olej musza byc ,tylko jesli auto ladne, to moze za wczesnie zrezygnowales ,trzeba bylo goscia ustawic tak zeby je uruchomił,sciagnac zegar i zobaczyc czy jest prad na zarówkach olej koniecznie! a check łatwo sprawdzic ,pomostujesz wtyczke do diagnostyki i liczysz ilosc mrugniec kontrolki check ,z ksiazki kodow czytasz kod usterki i po sprawie.Jak juz wszystko wiesz negocjujesz cene

jesli auto jest ładne to moze sie przystaw jeszcze raz.W sj jak nie dziala predkosciomierz to tez wyrzuca check'a pewnie vitka ma tak samo,gosc mogl sie przestraszyc szarpnal za kabel za licznikiem i tyle, a sprawa moze byc super prosta.Nie mowie juz o tym ze mozesz Ty mu wciskac ciemnote np sprawdzisz ze przyczyna jest blaha a gosciowi mowisz ze jest blad z czujnika polozenia walu korbowego robisz cene i bierzesz autko git za smieszny pieniadz