zax pisze:
Ostatnio oddałem dalekosiężne i pmg Wesema w gratisie.
Po założeniu LEDów na przedzie za 400 zł światła jest aż nadmiar.
Handluję na codzień panelami i światłami roboczymi LED i jestem pod wrażeniem małych chińskich rączek, które cały czas poprawiają się w tej materii.
Światło robocze (dobre) możesz mieć już za 100 zł. Nie wiem, czy warto kombinować z xenonami w zwykłych lampach.
Wiem, są zestawy z przetwornicą slim, palnikami pasującymi pod H3, ale to wciąż kupa roboty, zmota niemiłosierna a efekt? Zakłócenia w instalacji elektrycznej, z czasem przestają się zapalać za pierwszym razem, potrzebują chwili by się rozgrzać itd itp. Ledy to przyszłość i tyle.
Z tego co zauważyłem, jak włożysz Hid'a do lampy roboczej to mimo, iż one robią to tak jakby predyspozycje xenona zostają zatracone przez klosz. Natomiast jak masz prawdziwą lampę xenonową bez przeróbek to jest ona jakoś wydajniejsza.
Ja również jestem za ledami, w quadzie mam dwa 9x3W okrągłe i przy wolnej jeździe jest naprawdę super, ale ze względu, że mam wersje flood (rozproszone) to przy szybszej jeździe trochę brakuje tej odległości.

Listwy wg. to połączenie niemal idealne. Za ledami przemawia pobór prądu i zabezpieczenie przed wodą...
P.s już wiem do kogo uderzać po rady dotyczące oświetlenia.