suzuki.info.pl

Wszystko dookoła vitary i nie tylko (:
Dzisiaj jest śr cze 18, 2025 8:30 pm

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
2" - starszy bagiennik

Zabawa wciąga mnie coraz bardziej, auto w ty tyg idzie do blacharza ale chce zakupić jeszcze lampy robocze wesem zamiast oryginalnych przeciwmgielnych helli. Takie lampy

http://sklep.wesem.pl/5/6730/halogenowe ... ypu_lpr6ff

do tego chce założyć Hidy czyli xenon z przetwornica ktoś robił coś takiego ? Jak to świeci ?

2" - starszy bagiennik
Awatar użytkownika

driver_kaskader pisze:
Zabawa wciąga mnie coraz bardziej, auto w ty tyg idzie do blacharza ale chce zakupić jeszcze lampy robocze wesem zamiast oryginalnych przeciwmgielnych helli. Takie lampy

http://sklep.wesem.pl/5/6730/halogenowe ... ypu_lpr6ff

do tego chce założyć Hidy czyli xenon z przetwornica ktoś robił coś takiego ? Jak to świeci ?

Bardzo często stosuje się to w quadach, ale wkładają to do tych mniejszych, kwadratowych wesemów. Wiercą dziury, wkładają żarnik i kleją. Robotę robić robią, u siebie ich nigdy nie miałem, ale na zlotach się widywało i świeciło, no i znajomi mają. :) Problematyczne bywa uszczelnienie lampy i umiejscowienie przetwornic tak (w szczególności w quadzie, w samochodzie ten problem jest nieco mniejszy), aby po pierwszym wodowaniu nic się nie wydarzyło. :) Minusem jest pobór prądu no i strach przed wodą, ksenon się grzeje, a przy szybkim prysznicu może strzelić, jak się wszystko dobrze uszczelni to gra. Tu przewagę mają ledy. ;)

2" - starszy bagiennik

Ledom nie ufam tylko xenon z racji że mi został z jeepa cały zestaw prawie nowy. Z początku właśnie chciałem kwadratowe te lampy kupić i do nich xenon ale te chyba lepiej będa wygladac na vitarze ? Ktoś ma założone kwadratowe z przodu i pokaże jak to wygląda ? :D

2" - starszy bagiennik
Awatar użytkownika

driver_kaskader pisze:
Ledom nie ufam tylko xenon z racji że mi został z jeepa cały zestaw prawie nowy. Z początku właśnie chciałem kwadratowe te lampy kupić i do nich xenon ale te chyba lepiej będa wygladac na vitarze ? Ktoś ma założone kwadratowe z przodu i pokaże jak to wygląda ? :D

Z ciekawości... Czemu nie ufasz ledom? :) Chcesz zdjęcie z zamontowanymi na Vitarze czy jak wyglądają wesemy z wsadzonym Hidem?

4" - błotny dziadek
Awatar użytkownika

Silnik: G16B
Model: Radzikone Edyszyn
Rok prod.: 1995
Ostatnio oddałem dalekosiężne i pmg Wesema w gratisie.
Po założeniu LEDów na przedzie za 400 zł światła jest aż nadmiar.

Handluję na codzień panelami i światłami roboczymi LED i jestem pod wrażeniem małych chińskich rączek, które cały czas poprawiają się w tej materii.
Światło robocze (dobre) możesz mieć już za 100 zł. Nie wiem, czy warto kombinować z xenonami w zwykłych lampach.
Wiem, są zestawy z przetwornicą slim, palnikami pasującymi pod H3, ale to wciąż kupa roboty, zmota niemiłosierna a efekt? Zakłócenia w instalacji elektrycznej, z czasem przestają się zapalać za pierwszym razem, potrzebują chwili by się rozgrzać itd itp. Ledy to przyszłość i tyle.

2" - starszy bagiennik
Awatar użytkownika

zax pisze:
Ostatnio oddałem dalekosiężne i pmg Wesema w gratisie.
Po założeniu LEDów na przedzie za 400 zł światła jest aż nadmiar.

Handluję na codzień panelami i światłami roboczymi LED i jestem pod wrażeniem małych chińskich rączek, które cały czas poprawiają się w tej materii.
Światło robocze (dobre) możesz mieć już za 100 zł. Nie wiem, czy warto kombinować z xenonami w zwykłych lampach.
Wiem, są zestawy z przetwornicą slim, palnikami pasującymi pod H3, ale to wciąż kupa roboty, zmota niemiłosierna a efekt? Zakłócenia w instalacji elektrycznej, z czasem przestają się zapalać za pierwszym razem, potrzebują chwili by się rozgrzać itd itp. Ledy to przyszłość i tyle.

Z tego co zauważyłem, jak włożysz Hid'a do lampy roboczej to mimo, iż one robią to tak jakby predyspozycje xenona zostają zatracone przez klosz. Natomiast jak masz prawdziwą lampę xenonową bez przeróbek to jest ona jakoś wydajniejsza.
Ja również jestem za ledami, w quadzie mam dwa 9x3W okrągłe i przy wolnej jeździe jest naprawdę super, ale ze względu, że mam wersje flood (rozproszone) to przy szybszej jeździe trochę brakuje tej odległości. :) Listwy wg. to połączenie niemal idealne. Za ledami przemawia pobór prądu i zabezpieczenie przed wodą...

P.s już wiem do kogo uderzać po rady dotyczące oświetlenia. :mrgreen:

2" - starszy bagiennik

mam zestaw z przetwornicami slim do ledów nie mam przekonania bo słabo świecą, moze nie miałem dobrych ledów. Pokażcie jak wyglada halogen z hidem na aucie chętnie zobacze. Nie chce też wydac na ledy kupy kasy bo tu mam 2x 50zł halogeny i hida którego już mam w domu :D

4" - błotny dziadek

po co kombinować?? hid się rozgrzewa, trzeba gdzieś upchać przetwornice i przerabianie lampy, jak chcesz po kosztach i dobrze to kup te lampy wesem bo to świetna firma, nie odbiega od helli, a jak chcesz chyba lepiej, na pewno efektownie, nie wiem czy efektywnie, to led

2" - starszy bagiennik

przetwornice upchać to nie problem zmieszczą się pod kangurem jest idealna wnęka. Interesuje mnie tylko jak to wygląda na aucie tzn te kwadraty z xenonem. Poza tym taka przeróbka to dla mnie żaden problem :)

2" - starszy bagiennik
Awatar użytkownika

zabawy z xsenonami nie polecam bo przez nie mi kiedys auto sie zapalilo

Obrazek

Obrazek

Obrazek

2" - starszy bagiennik
Awatar użytkownika

Auto sie fajczy, a ten se foty pstryka. :lol: :lol: :lol:
Zwarło gdzieś, przez wyższa temperature czy jak?

@Driver_kaskader
Do quada tymbardziej brałbym ledy.

Ostatnio zmieniony śr gru 03, 2014 4:32 pm przez Kamil24, łącznie zmieniany 1 raz.

2" - starszy bagiennik

miałem xenon w wielu droższych autach niż vitarka i nigdy nie narzekałem chociaz jedyne co to trafiają sie gówniane żarniki które świeca jak dioda led za 2 zł a sprzedawcy twierdza ze jest ok. Pokażcie te fotki xenonu roboczego w vitarce bo w quadach już widziałem. Swoją droga do swojego quada też chce włożyć xenony :twisted:

3" - błotołaz
Awatar użytkownika

KubaM pisze:
zabawy z xsenonami nie polecam bo przez nie mi kiedys auto sie zapalilo

Obrazek

Obrazek

Obrazek

E36. Jezu co to kiedyś nie było (10 lat wstecz) pod kościołem lub remizą a o dyskotece nie wspomne. Ps.Nic nie mam do bmw. Sam mam E30.

2" - starszy bagiennik
Awatar użytkownika

Kamil24 pisze:
Auto sie fajczy, a ten se foty pstryka. :lol: :lol: :lol:
Zwarło gdzieś, przez wyższa temperature czy jak?

wysoka temp i tanie xsenony z allegro/ zatrzymuje policjanta aby dal gasnice bo nei mialem on na to ze nie moze mi dac gasnicy bo oni musza sie z tego rozliczyc i mnie spisuje a auto sie pali - nagle wpadl na pomysl ze zatrzyma kogos jadacego akurat babka w kombi jechala mowi prosze gasnice babka na to a co to gasnica? policjant prosze otworzyc bagaznik akurat miala zgrzewke mineralnej i ona ugasiła pożar - policjant szybko odjechal bo sie spieszyl po wszystkim przyszla do mnie ta kobieta i mowi 10zl poprosze za tą wode

2" - starszy bagiennik

no można powiedzieć że to jakieś jaja :lol:

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00