Mam od pól roku Vitare 1.6 8V z roku 1991 3D bez poszerzeń nadkoli. Pozbyłem się rdzy i dziur a mam zamiar podnieść na podkładkach pod sprężyny lub zrobić ten lift 4 calowy o którym dużo tu na forum czytałem. Teraz chciałem kupić do Vitary opony letnie, Obecnie mam zimówki 205/70 R15. Chciałbym gumy np. 215/80 R15 ale czytałem tu na forum i słyszałem że źle się na nich jeździ, myślę też nad rozmiarem 235/75 R15 ale boję się czy nie są za szerokie i jak autko na takich bedzie jeździć,czy nie będzie słabe czy półośki wytrzymają i jak w terenie z górkami taka oponka idzie bo z tego co widziałem to wielu kolegów takie własnie posiada. Kolega ma samuraia i poleca mi jak najwęższe np 195. Ciężko mi sie zdecydować bo to pierwsze moje autko terenowe i mam doswiadczenie zerowe a wiadomości tylko te co tu wyczytałem, więc zapytam starych wyjadaczy.
Na allegro znalazłem takie oponki, sa w róznych rozmiarach i chciałem zapytac czy są to dobre opony w teren i na asfalt bo Vitarka bedzie jeździć także trochu po asfalcie.
http://chelmiec.lento.pl/opony-215r15-2 ... 64690.html