suzuki.info.pl

Wszystko dookoła vitary i nie tylko (:
Dzisiaj jest śr lip 06, 2022 8:36 am

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
Post: ndz wrz 30, 2012 10:03 pm 
Offline
3" - błotołaz
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt cze 23, 2009 1:06 am
Posty: 960
Lokalizacja: Miastko-Pomorskie
Spalanie liczone licznikiem i bak do pełna i znów do pełna i tak często żeby mieć kontrolę czy coś się nie dzieje złego ze spalaniem :mrgreen:

_________________
http://www.liberrafoto.com/ - Zdjęcia , komercja i nie tylko i jeszcze tu http://www.liberraphotography.com/


Na górę
Post: wt paź 02, 2012 8:54 am 
Offline
1" - młody upalacz
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr cze 04, 2008 1:05 pm
Posty: 66
Lokalizacja: Brodnica
o Czaya Czaya :P....
oczywiście, że tylko J20A :P


Na górę
Post: śr paź 03, 2012 9:37 am 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt mar 20, 2007 10:18 pm
Posty: 1255
Lokalizacja: Nowy Sacz
Silnik: J20A>Electric, H27A
Model: Cabrio,XL7
Rok prod.: 1998
moje v6 sie sypie, zastanawiam sie co zrobic, czy kupic drugie v6 h20a i przelozyc czy kupic j20a + komputer i wiazke ? moc podobna, moment podobny, a wiecej meijsca w komorze bym mial . . . i prostszy silnik, jak myslicie ? lapy do ramy powinny byc podobne, do skrzyni flansza chyba tez ?

_________________
EVitara


Na górę
Post: śr paź 03, 2012 9:48 am 
Offline
Site Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr lut 04, 2009 9:35 pm
Posty: 4448
Lokalizacja: Ursynów
Silnik: J20A
Model: Cabrio 2.0 JLX
Rok prod.: 1998
vaiker pisze:
moje v6 sie sypie, zastanawiam sie co zrobic, czy kupic drugie v6 h20a i przelozyc czy kupic j20a + komputer i wiazke ? moc podobna, moment podobny, a wiecej meijsca w komorze bym mial . . . i prostszy silnik, jak myslicie ? lapy do ramy powinny byc podobne, do skrzyni flansza chyba tez ?


Jak J20 to lepiej te nowsze z GV, wiecej tego na rynku jest. Tylko trzeba z kilkoma dodatkowymi detalami które są w GV a nie ma ich w V lub są inne.
Dostać komputer i wiązkę do J20 z vitary w dobrej cenie to nie lada sztuka.

PS:
nie wiem czy wiazka od v6 nie dała by sie dopasować do j20 z vitary. problemem jest zakup komputera j20, praktycznie nie do dostania.

_________________
DantHe SVC 2.0 'Myszka Miki' + kilka cm do lansu :) Obrazek


Na górę
Post: śr paź 03, 2012 11:24 am 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt mar 20, 2007 10:18 pm
Posty: 1255
Lokalizacja: Nowy Sacz
Silnik: J20A>Electric, H27A
Model: Cabrio,XL7
Rok prod.: 1998
no i danthe juz mi odpowiedziales, przeciez bym musial kupic kompa jeszcze . . . to ja zostane przy v6 ;]

_________________
EVitara


Na górę
Post: śr paź 03, 2012 5:39 pm 
Offline
Site Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr lut 04, 2009 9:35 pm
Posty: 4448
Lokalizacja: Ursynów
Silnik: J20A
Model: Cabrio 2.0 JLX
Rok prod.: 1998
vaiker pisze:
no i danthe juz mi odpowiedziales, przeciez bym musial kupic kompa jeszcze . . . to ja zostane przy v6 ;]


Hmm, sam napisałeś:
vaiker pisze:
czy kupic j20a + komputer i wiazke


Jesli masz warunki i dużo czasu to może warto przetrenować j20 z gvoździa? Tylko trzeba z całym osprzętem go wyrwać.
Wstępnie obczajałem możliwość przeszczepu kompa z gv do mojego silnika i nie jest to niemożliwe, ale dużo dłubania (inne wtyczki przy ECU, troche inny osprzęt)

ps:
rozmawiałem właśnie ze znajomym co handlował gratami do vitary, silnik j20 ma spore wzięcie, biorą go do zmot chyba, więc zapewne względy ekonomiczne też przeważą za h20, a może 2.5v6 :mrgreen:

_________________
DantHe SVC 2.0 'Myszka Miki' + kilka cm do lansu :) Obrazek


Na górę
Post: śr paź 03, 2012 6:56 pm 
Offline
2" - starszy bagiennik

Rejestracja: śr lis 02, 2011 4:38 pm
Posty: 353
Lokalizacja: Barwałd koło Wadowic
a dzis akuratnie neta przeglądalem w poszukiwaniu maski i tak w sumie to jest kilka/nascie GV anglikow ktore to sa w całosci i ludziska rozsprzedawuja po kawalku. wiec jak trafisz na swierzynke to wyrwiesz caly J20A silnik z osprzętem.Kwestia ceny .

_________________
Grandziara 2.0 16v Cabrio vel Żabka


Na górę
Post: sob paź 06, 2012 8:52 am 
Offline
3" - błotołaz
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr cze 27, 2007 4:52 pm
Posty: 1433
Lokalizacja: Białystok
Ja bym brał 2.5 - jak szaleć to szaleć. Zarówno w GV jak i zamiast obecnego silnika. :mrgreen:

_________________
2.0 V6


Na górę
Post: pn kwie 24, 2017 2:53 pm 
Offline
1" - młody upalacz
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw kwie 13, 2017 4:08 pm
Posty: 53
Lokalizacja: Wrocław
Silnik: 2.0 HDI
Model: Suzuki Grand Vitara
Rok prod.: 2003
Ile pali 2.5, a ile 2.0 w LPG? I na jakich oponach?


Na górę
Post: pn kwie 24, 2017 4:44 pm 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob sie 28, 2010 3:59 pm
Posty: 2334
Lokalizacja: Szczawa; małopolskie
Silnik: 2.0 J20A VVT
Model: Grand Vitara II
Rok prod.: 2008
Smaczy taki stary kotlet odgrzewany? :mrgreen:
A tak serio to pytasz o porównanie spalania GV i V z silnikiem V6 czy raczej chodzi o spalanie V6 w GV R4 taż w GV?
Sprecyzuj.

_________________
GV II 2.0 i automat.


Na górę
Post: pn kwie 24, 2017 8:26 pm 
Offline
3" - błotołaz
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz lip 15, 2007 6:49 pm
Posty: 1167
jeśli GV to przy podobnej konfiguracji i wspólnej jeździe wyprawowej, 2.0 paliło zazwyczaj ok 1 litra gazu mniej niż 2.5

_________________
Był Samurai, Vitara, Grand Vitara, Patrol, Jimny, Vitara, Grand Vitara. Jest Jimny i duże terenowe Mitsubishi
Delica4x4.pl . Suzukowcy.pl . Ready2go.pl


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 16 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl