suzuki.info.pl

Wszystko dookoła vitary i nie tylko (:
Dzisiaj jest czw cze 26, 2025 8:05 pm

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2659 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 145 46 47 48 49178 Następna
Autor Wiadomość
Site Admin
Awatar użytkownika

Silnik: J20A
Model: Cabrio 2.0 JLX
Rok prod.: 1998
ciclu pisze:
Dzięki za chęć współpracy ale bez przesady - nie będziemy robic cyrku :). Nie jestem mocno napalony na zakup tego auta bo nie ma klimy :evil: i to mnie strasznie zniechęca, komfortem jazdy też nie poraża. Wydać na 13 - letnie auto (i z cała pewnościa nie jest to klasa premium) - ok 15 koła + rozrząd + sensowne laczki zimowe z kożuchem + uszczelniacz wału + oleje wszędzie gdzie się da i chłodziwo + ewentualnie cewki + prawdopodobnie lpg będzie koniecznością = :shock: :shock: :shock: :shock: - no i jeszcze ta blacha + podwozie i rama do konserwacji - ja je-bi-ę!!!!!!!! :evil:
Obawiam się że życie zmusza mnie do "fałweja w tedeju" :cry: :cry: :cry: :cry:

Strasznie tragizujesz. A nawet nie widziałeś tego egzemplarza...
Szukacz darmowozu a celujesz w stosunkowo drogi w eksploatacji automat z nietypowym silnikiem. Chcesz tanio to szukaj Vitary 1.6 - tansze czesci, spalanie troszke mniejsze (z klimatyzacja pewnie takie samo jak 2.0) lepsza dostepność czesci.

Abstrachując, życzę powodzenia w użytkowaniu starego vw tdi za podobne pieniadze...
MSZ mniej popularne auta sa zazwyczaj stosunkowo tańsze i w lepszym stanie.

Teraz sie może narażę, ale chyba najlepsza alternatywą na tanie jeżdżenie jest Lanos 1.6 z gazem. W dobrym stanie można wyrwać Lanosa za 5-7kzl, tylko że kradną to na potęgę...

0" - piaskownica
Awatar użytkownika

danthe pisze:

Strasznie tragizujesz.

Racja, przepraszam - zawsze tak mam przed zakupem auta. 2.0 jest ładniejsza od 1.6 stąd padło na 2.0, poza tym jeżeli kupię 1.6 to przez 5 lat będę psioczył na brak mocy, nie będe powtarzał tego błędu. Zdaje sobie sprawę że złotego środka nie ma - obejrzę i przjadę się wstępnie w weekend i zobaczymy. Dziękuje wszystkim za rady.
pozdrawiam

3" - błotołaz
Awatar użytkownika

to auto trzeba po prostu pokochać i zaakceptować kilka jego bolączek :mrgreen:

Moderator
Awatar użytkownika

Silnik: 2.0 HDI
Model: XL7
Rok prod.: 2006
Ja patrzę na to z drugiej strony - kupno za 15k terenówki w dobrym stanie, nie zjedzonej przez rdzę, z zadbanym wnętrzem to dobry interes. Ten silnik z automatem to mocno niezajebliwe połączenie, do tego terenówka jeżdżona po asfalcie rokuje na długowieczny napęd.

JA za swoją dałem tez sporo i tak jak Vaiker uważam że było warto. Nie ma tanich okazji, jak ma być tanio to musi być drogo itp.

Kupno 10letniej VWki w dieslu to jak znam życie wymiana pierwszej zimy aku czy świec żarowych. Do tego przelot 300 - 500 tyś i wypierdziany fotel. Pakiet startowy z filtrami i płynami tez musisz zrobić, do tego rozrząd na 100%. A co do opon - jeśli ta Vitka jest na jakiś w miarę całosezonowych laczkach to łatwiej zimę przelatać na takich oponach w aucie 4x4 niż osobówką.

No i przy VW będziesz miał nadal osobówkę która będzie Ci się nadal wieszać na tym polu i w lesie gdzie zdarza Ci się zjechać. Jak parę razy urwiesz tlumik albo coś innego wybuchnie to nagle vitara nie robi się taka droga w utrzymaniu ;).

Moderator
Awatar użytkownika

Silnik: J20A>Electric, H27A
Model: Cabrio,XL7
a niech kupuje tedełi ; ] lubie takich wyciagac w zimie za 50 zeta ;p
przez 5 lat smigania wymienilem sprzeglo klocki plyny uszczelniacz, zamontowalem gaz i modyfikowalem zawias, koledzy w tedełi zdazyli juz je posprzedawac bo sie yebaly albo powymieniali polowe wahaczy tulei amorow i wtryskow . . . . ciekawe co by wymieniali gdyby jezdzili w takie miejsca jak ja

0" - piaskownica
Awatar użytkownika

OK zrozumiałem - tematu tedeja na tym forum wiecej nie będe poruszał :) bo wywołuje niemały niesmak w gronie uzytkowników 4x4 :)

Site Admin
Awatar użytkownika

Silnik: J20A
Model: Cabrio 2.0 JLX
ciclu pisze:
OK zrozumiałem - tematu tedeja na tym forum wiecej nie będe poruszał :) bo wywołuje niemały niesmak w gronie uzytkowników 4x4 :)

Nic przeciwko tdi nie mam, ale 15 letni tdi to skarbonka wieksza niż 15 letnia vitara.
BTW:Obrazek

3" - błotołaz
Awatar użytkownika

http://otomoto.pl/suzuki-vitara-vitara- ... 75112.html

4" - błotny dziadek
Awatar użytkownika

Silnik: G16B
Model: Radzikone Edyszyn
Rok prod.: 1995
Cordoba_2004 pisze:
http://otomoto.pl/suzuki-vitara-vitara-4x4-C21075112.html

Tuning w teren full profeska jeśli chodzi o tą szybę :mrgreen:
Czemu robiąc takie jebitne rury nie strzelił od razu pełnej klatki na przód? :roll:

3" - błotołaz
Awatar użytkownika

ciclu pisze:

Ja mam vitarę i golfa iii co prawda nie tdi. Golf taniością części, prostotą i solidnością budowy chyba nie ma sobie równych. :mrgreen: Vitarą jeżdżę rzadko i nie stresuje mnie jej zużycie paliwa oraz to czy wszystko działa.

Może tędy droga. :mrgreen:

3" - błotołaz
Awatar użytkownika

Wszystko zależy od subiektywnego podejścia , masz auto w teren i jeździsz nim rzadko, ja z kolei wolę jeździć prawie terenowym ale co dzień , wyjechać sobie to tu to sam , wjechać siedzieć wyżej dlatego wybrałem taką drogę a nie inną, czyli 2.0 z lpg jak się okazuje pali tyle samo co cordoba 1.6 przed regulacją na starym reduktorze.
Życzę Ci byś nigdy nie doszedł do wniosku że trzeba to sprzedać bo stoi i się marnuje - bo wtedy skończy się pasja :)

Rzeczy nieużywane lub używane rzadko po jakimś czasie zaczynają wkurzać szczególnie że trzeba i tak robić przeglądy, ubezpieczenia no i naprawy oraz konserwacje, a więc eksponat na szafce to nie jest...

Miałem podobną sytuację z ciągnikiem rolniczym cały rok stoi bo gospodarswo się było skończyło ale żal było płacić przegląd ubezpieczenie, wyrejestrować się nie da, sprzedałem gada kupiłem taki bez rejestracji , drewno i tak przywiozę nim bez rejestracji i ubezpieczenia i drobne płody rolne, a kasy zachodu zostaje jednak

3" - błotołaz
Awatar użytkownika

Jeżdżę rzadko, bo benzyna droga. :mrgreen:

Moderator
Awatar użytkownika

Silnik: 2.0 HDI
Model: XL7
Rok prod.: 2006
to kup diesla :mrgreen:

Moderator
Awatar użytkownika

Silnik: 2.0 J20A VVT
Model: Grand Vitara II
Rok prod.: 2008
Niedzwiadz pisze:
to kup diesla :mrgreen:

:mrgreen:

Moderator
Awatar użytkownika

ciclu pisze:
danthe pisze:

Strasznie tragizujesz.

Racja, przepraszam - zawsze tak mam przed zakupem auta. 2.0 jest ładniejsza od 1.6 stąd padło na 2.0, poza tym jeżeli kupię 1.6 to przez 5 lat będę psioczył na brak mocy, nie będe powtarzał tego błędu. Zdaje sobie sprawę że złotego środka nie ma - obejrzę i przjadę się wstępnie w weekend i zobaczymy. Dziękuje wszystkim za rady.
pozdrawiam

A mi bardziej podoają się 1.6 na brak mocy nie nażekam a w terenie to już całkiem Ale oczywiście każdy ma swoje

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2659 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 145 46 47 48 49178 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00