papas pisze:
GrzybQ pisze:
Osobiście używam stalowych felg -25 i opon Silverstone 31'. Ale, zmieniłem mocowanie mostu (aluminiowego), oraz podparcie dyfra (aluminiowego) do poprzeczki. Jak na razie jeden rok trzyma. Nie mniej, stalówka czeka w rezerwie

.
W Pajęcznie koledzy na KL71 wjeżdżali dalej w bagienka, natomiast na ostrych trawersach nie mieli szans z Silverston'em. Jak zwykle nie ma rzeczy do wszystkiego. Sam dokonaj wyboru

Dokładnie. Jak masz jeździć po piaskach czy torfie jakim to mniej agresywne MT - typu KL71 czy coś, a jak masz po górach, beskidach czy żwirach to tylko agresywny MT. Ja np. po beskidach to na zwykłych MT się ślizgam jak po maśle, tam tylko bieżnik a'la simex.
Tą stroną Glob - Gum się nie przejmujcie - jak będę tam kiedy u Nich to ich opi...le za wypisywanie głupot i wprowadzanie ludzi w błąd.
Jak potrzebujecie konkretnych danych typu wymiar, masa czy coś to dzwońcie do nich i ich męczcie pytaniami.
Zdrów
Jak daleko zajedziesz na simexach zależy od tego jak oprujesz gazem

.Bywało i takk że ludziki dalej zajeżdzali na AT niż gość na Simex.Liczy sie jeszcze "łącznik" i rozsądne podjście do położa a nie but w podłogę i jakoś to bedzie
Co do Glob-Gum i innch firm-Zawsze podają fłszywe dane.
Ja na koniec rozmowy z delikwentem informowałem żę jesli opony które zamówię bedą się różniły więcej niż 1 cm na wymiachi 1kg na masie to odeśle im je na ich koszt i do tego zrobię zadymę to rozmowa toczyła sie już troszę szczerzej.Glob Gum z tego z pamietam najcięższa opona.
Sirocco 31 cali ważą 27 kg-uprzejma Pani wazyłe każdą na wadze specjalnie dla mnie
Są cieżkie ale szerokością prawie takie same jak ISA turbo 33 cale.
Jak porównujecie zwrócicie uwagę również na szerokość opony w stosukku do Masy.Silwerston jest dla tego taki lekki żę ma o wiele mniej gumy bo jest węższy i ma większe przestrzenie między kostkami.
POzdro