suzuki.info.pl

Wszystko dookoła vitary i nie tylko (:
Dzisiaj jest wt cze 17, 2025 6:42 pm

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4
Autor Wiadomość
3" - błotołaz
Awatar użytkownika

Prywatne pytanie mam

Przeszedłeś drogę od terrano 2.4 pajero aż po vitarę ? Wiesz pewnie wszystko o tych autach co Cię skłoniło do vitki?

4" - błotny dziadek
Awatar użytkownika

Cordoba_2004 pisze:
Prywatne pytanie mam

Przeszedłeś drogę od terrano 2.4 pajero aż po vitarę ? Wiesz pewnie wszystko o tych autach co Cię skłoniło do vitki?

Zawsze marzyłem o Vitce a los chciał że miałem po drodze i Terrano i Pajero... :wink: Bez zmian życie byłoby monotonne :mrgreen: Co do Vitki mam w chwili obecnej większe plany, a jest ona na pewno bardziej podatna i tańsza do przeróbek niż poprzednik, Pajero... Tak więc wyścig zbrojeń rozpoczęty :wink: :mrgreen:

3" - błotołaz
Awatar użytkownika

Silnik: H27A
Model: GV XL7
Rok prod.: 2004
Browning pisze:
CUD!! CUD się wydarzył... Od połowy zeszłego tygodnia Vitka gorzej odpalała (przypomnę że kompa na którym odpalałem miałem w trybie awaryjnym, drugi w normalnym trybie powodował odpalenie na 2sekundy), na niskich obrotach nie miała siły, po wkręceniu się na obroty wszystko już było ok. Jeździłem tak kilka dni, aż w sobotę szykując się do wyjazdu zaobserwowałem że nie świeci mi się check engin... Myślę: tyle się świecił to pewnie żarówka się spaliła :mrgreen: , ale coś mnie później tknęło żeby podłączyć drugiego kompa... Zrobiłem takie oczy: :shock: jak autko normalnie odpaliło, a po sprawdzeniu błędów wymrugało błąd 12 czyli brak błędów... Wytłumaczy mi ktoś co mogło być powodem?? :roll: Od soboty zrobiłem 1000km, wszystko chodzi elegancko (chociaż drugi komp jeździ w schowku na wszelki wypadek :wink: )

Sama się naprawiła. Znudził jej się stan bycia w błędzie :mrgreen:
Moja jak się nagrzeje i ma niski stan paliwa dostaje czkawki, która ustępuje po wyłączeniu i włączeniu silnika. Lubi obroty pow.2-2,2 tys. ale niechętnie na nie wchodzi. Obawiam się o pompę. :?

3" - błotołaz
Awatar użytkownika

w warsztacie w przypadku takich usterek auto odstawia się na słońce albo co ciepłego pomieszczenia przeważnie przyczyną jest to że albo ktoś jeździł po wodzie , albo mył wężem silnik lub środek, albo lakiernicy myli Ci to załatwiają auta na amen sczególnie passaty które potem nie dają się otworzyć w żaden sposób

1" - młody upalacz

Silnik: 1.6 8 V
Model: 1.6 JLX
Rok prod.: 1992
Panowie mam podobny problem jak w temacie. Dziś rano odpalałem auto, ogólnie Vitka zawsze pali szybko od strzała i dziś też załapała od razu ale za szybko puściłem kluczyk i zgasła. Po tym już nie odpali ani na gazie ani na benzynie, kręci rozrusznik jak szalony ale zero odzewu silnika. Co to może być? Ktoś coś?

0" - piaskownica

Silnik: 1.6
Model: Blaszanka
Witam. Mam podobny problem po powrocie w sobotę z terenu umylem auto i stało4dni po czym odpaliłem go w środę pochodził 3 minuty i zgasł pomyślałem skończyło się paliwo dzisiaj wałem 15 l vitara odpaliła pochodziła 5 min zgasła i juz nie chce odpalic. Rozrusznik kręci vitarka jak zapaliła po dolaniu paliwa chodziła dobrze nie dlawila się ani nic macie jakieś pomysły co jej może dolegac?

Moderator
Awatar użytkownika

Silnik: 2.0 J20A VVT
Model: Grand Vitara II
Rok prod.: 2008
Witamy się w innym wątku! Wpuszczony warunkowo.

0" - piaskownica

Silnik: 1.6
Model: Blaszanka
Ok.dzieki za puszczenie tematu. prośbą o pomoc jeżeli ktoś miał podobny problem

Moderator
Awatar użytkownika

Silnik: 2.0 J20A VVT
Model: Grand Vitara II
Rok prod.: 2008
Warunkowo, nie warunkowo... A i tak wypadało by sie przywitać w odpowiednim do tego wątku no nie, tak z grzeczności :roll: :mrgreen:

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4

Strefa czasowa UTC+01:00