miodzio_1985 pisze:
Witam ponownie
Czy ktoś z Was zna/oglądał już może to auto:
http://moto.allegro.pl/suzuki-vitara-jxl-super-kabrio-i1412237515.htmlMam dostać dzisiaj więcej zdjęć - co o niej myślicie w kontekście podstawy do dalszej rozbudowy i jazdy w teren?
Oglądałem dzisiaj to auto - kilka informacji dla potomnych (mogą się przydać, bo zapewne auto pojawi się ponownie na allegro...):
+/- hiszpan (VIN: VSE...)
- przebieg: 85 000 podane na aukcji można sobie wsadzić... na liczniku 12 000 km, i skłaniałbym się raczej do 212 000 niż do 112 000, bo na słupku znalazłem naklejkę z niemieckiego serwisu, z której wynika że auto na początku 2002 roku miało przejechane 80 000 km (minus za nierzetelność sprzedawcy, a nie za sam przebieg auta)
- sprzęgiełka automaty (przynajmniej takie ma kubeczki) - nie wiem czy nie ma stałych zabieraków, po zmianie na 2H i cofnięciu o kilku metrów nie wydały żadnego dźwięku wskazującego, że się rozpięły
+ buda z zewnątrz nie wygląda źle - korozja wychodzi tylko na jednym z progów
+ silnik, skrzynia i mosty suche
- właścicielka używała napędu 4H na asfalcie.... zdziwiona jak powiedziałem, że tym autem się w taki sposób nie jeździ...
- środek - bardzo brudny/zmęczony - przedni fotel kierowcy rozdarty, poza tym przednie fotele i tylne fotele z różnym rodzajem tapicerki, wykładzina na podłodze strasznie pobrudzona/poplamiona praktycznie wszędzie, deska też w średnim stanie jak na wiek auta ...
- dźwignia reduktora wymagała przyłożenia bardzo dużej siły przy zmianie 4H <-> N, przy zmianie N <-> 4L i 4H <-> 2H - bardzo lekko - czy to jest normalne, że w tym jednym miejscu stawia takie opory?
- przy jeździe na 4H i 4L w momencie ruszania/zmiany biegów dość mocno trzęsło budą - czy to jest normalne (wydaje mi się że nie, ale pytam Was bo to była moja pierwsza przejażdżka vitarą)?
- urwana antena
- na asfalcie auto prowadzi się trochę nieprecyzyjnie - miałem wrażenie, że pływa po drodze...
+ dach w dobrym stanie, nigdzie nie był rozdarty
-/+ rama - no właśnie - oglądałem na tyle na ile się dało bez podnośnika i wydawało mi się, że jest w dość dobrym stanie (chociaż na jednym ze zdjęć widać, że trochę rudego jest przy jednym z mocowań budy do ramy), nie mam niestety porównania do innych egzemplarzy dlatego prośba do Was - poniżej dorzuciłem kilka zdjęć spodu auta, które dzisiaj zrobiłem - możecie na ich podstawie powiedzieć mi, czy warto brać auto z ramą w takim stanie - ten egzemplarz odpuszczam, ale chciałbym wiedzieć na przyszłość czym się przejmować mniej, a czym bardziej