Witajcie, Do tej pory zaglądałem tylko, ale przyszła i moja kolej żeby poprosić o pomoc. Mam GV z 2001 roku 3d 1,6 16V. Została zgazowana - instalacja sekwencyjna. Mój problem polega na gasnącym silniku, ale dosyć nietypowo. W czasie jazdy w trasie gdy nie ma korków nie ma problemu natomiast silnik zaczyna szarpać i gaśnie gdy wjadę w korek i trzeba się wlec. Zostaje tylko zepchnięcie samochodu na pobocze bo odpalenie z kluczyka jest niemożliwe. Rozrusznik kręci ale nie daje się uruchomić, nie ma iskry. Jedyny ratunek to odczekanie kilkunastu minut aż silnik ostygnie , albo szybsza wersja zdjęcie klemy z akumulatora i odczekanie kilku minut , założenie z powrotem i wtedy odpala z kluczyka. Jak nie ma korka to dojadę do domu , a jak jest to historia się powtarza. Instalacja gazowa nie wpływa na takie zachowanie (jeździłem na benzynie to samo), immobilaser wykluczony, w warsztacie komputer nie pokazuje żadnych błędów. Może oprócz wprawy w szybszym zdejmowaniu klemy ma ktoś pomysł co to jest. Pozdrawiam
|