vaiker pisze:
franek, vitara ktora za chwile zobaczysz byla w jeszcze gorszym stanie niz Twoja, robilem to auto mojej kolezace, kupilem je z nia, robilem podnoszenie zawiechy, montowalem te opony, niestety ona ze wzgledu na charakter swojej pracy nie miala czasu na zrobienie konserwacji tego auta gdy blachy byly jeszcze ok, po 2 latach jej jazdy do rodziny na wsi, stania auta pod chmurka w zimie i nie mycia doszlo do dramatu, nadkoli brak, bloto chlapalo po tylnych glosnikach i zarowkach lampy od srodka, w progach woda juz nie stala bo ich nie bylo, na szczescie plastiki i tak ladnie wygladaly, apogeum bylo gdy wracala ze wsi od rodziny i nagle jej auto zaczelo wodzic, po sholowaniu jej ( moj tata, pomaga mi przy autach) zauwazyl ze prawy tylny wahacz ODPADL od ramy !!! cale szczescie ze stalo sie to w "terenie" przy powolnej jezdzie a nie na drodze asfaltowej gdzie sie przelatuje po 70 na godzine, auto sprzedala ofrouderowi ktory mial sobie z niego zrobic "harpagana w teren" dzisiaj znalazlem to auto w internecie :
http://otomoto.pl/suzuki-vitara-2-0-td-C18781936.html nie wiem jak do tego podchodzic ; | ale jak widac - DA SIE, mam nadzieje ze ktos to z glowa robil, ale jak widze zabitexowany kompresorem spod auta alcznie z nakretkami to . . .. sami wiecie
i tu jest cały szkopuł, ona nie miała czasu zrobić konserwacji,a franka auto rok wcześniej taki remont gruntowny przeszło, chodzi o to jak to było zrobione,gdzieś na forum były fotki. Tu nie chodzi że zgnite, bo każda vita jest pordzewiała w mniejszym lub większym stopniu, jest jeszcze najważniejsza sprawa, masz szrota to nie sprzedajesz go na forum ukrywając to że jest szrotem, (w ogóle nie powinno się sprzedawać samochodu który ma wady, a kupujący o nich nie wie) jak ja poszukiwałem auta to szukałem właśnie na forum ale sami użytkownicy tych samochodów odradzali ich zakup, forum to nie miejsce dla oszustów, no a niestety jest najlepszą pożywką dla nich