suzuki.info.pl

Wszystko dookoła vitary i nie tylko (:
Dzisiaj jest pt lip 18, 2025 4:30 am

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Pi razy oko
2" - starszy bagiennik
Awatar użytkownika

Podłoga od góry, pod nogami kierowcy rdza powierzchowna, ogólnie podłoga w dobrym stanie.

http://img32.imageshack.us/img32/4689/20110611245.jpg

1" - młody upalacz

Człowiek ma dość zaczepek i już sam prosi o wykasowanie z forum to już hiena działa i obrabia dalej...(zawodowy kłamca) Franek w razie jakichkolwiek pretensji to do siebie o aucie wszystko wiedziałeś forum czytałeś wydaje mi sie że nikt nikogo nie oszukał...do domu dojechałeś i dzwoniłeś :wink: Myle sie? A co do pianki i druciarstwa :shock:. Dla naprawde fachowców forumowych co sie gromadzi pod tymi plastikami? BŁOTO i wilgoć więc co? Cza to czymś lekkim wypełnić a co jest łatwe w obróbce? Ano pianka do uszczelniania kręgów wodnych która nie pije wody czyli nie jest higroskopijna TAK ? Natowiast całość została osadzona na kleju do szyb. I co niby zły tok rozumowania(testuje zawsze na swoim)?Co do oszukiwania na forum wszyscy wiedzą jak jest...A jak nie wiedzą to sie nie dowiedzą ja nie przekupka jarmarkowa :D Co by ględzić . Franek 3 lata po robocie podłoga sie trzyma... Pozdrawiam i jak co to z pytaniami na pw.

2" - starszy bagiennik
Awatar użytkownika

Ej, kolego wypraszam sobie takie docinki. Zawodowy kłamca? Niby to gdzie kłamałem? Zylion razy w poście napisałem, że to moja wina co kupiłem i nie mam pretensji bo do kogo i o co. Kupując 20-letnie auto liczyłem się z brakami. O silniku nic nie mówiłeś do sprzedaży, że mu bliżej jak dalej, o brakach w progach też. Bywa, każdy chce sprzedać i nie ma skrupułów bo gdyby miał nie sprzedałby nigdy.

3" - błotołaz
Awatar użytkownika

wieniovitara pisze:
Człowiek ma dość zaczepek i już sam prosi o wykasowanie z forum to już hiena działa i obrabia dalej...(zawodowy kłamca) Franek w razie jakichkolwiek pretensji to do siebie o aucie wszystko wiedziałeś forum czytałeś wydaje mi sie że nikt nikogo nie oszukał...do domu dojechałeś i dzwoniłeś :wink: Myle sie? A co do pianki i druciarstwa :shock:.

Wybacz, ale zdjęcia mówią same za siebie. :roll: Jak to jest blacharka po remoncie ....... A ta pianka to w ogóle porażka.
Również to samowykasowanie z forum nie działa na Twoją korzyść, jak i to, że @franek nie wiedział wszystkiego o aucie, które kupował jako polecone z forum vitary, gdzie przecież sami pasjonaci i nikt nikogo nie "oszuka". :roll:
Piszę to jako postronny obserwator i nie znam osobiście nikogo z Was. :mrgreen:

2" - starszy bagiennik
Awatar użytkownika

Ale mi ciśnienie skoczyło z rana. Że mi się oberwało że jestem kłamca, na dowód:

kilka dni po zakupie auta (kupione 05-08-2010) : http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=7&t=78766

Problemy skończyły się tydzień temu wymianą silnika. Była robiona uszczelka po zakupie lecz pomimo jej wymiany problemy nie ustały. Czasami żygał, czasami nie. Pęknięty był kanał wodny w bloku czy coś w ten deseń.

Ja transakcję widziałem tak: viewtopic.php?p=53876#p53876 i dalej tak uważam, pomimo w/w rzeczy.

Kończmy z brudzeniem w tym temacie. Nie chciałem o tym mówić głośno a mój zarzut do wienia był najzwyklejszym kasztanikiem zakończonym uśmieszkiem, a wyszła z tego wojna. Ja się zastanawiam, czy robić progi z profila czy dogiąć z blachy.

1" - młody upalacz

Franek to nie do Ciebie tylko do Daveira :wink: luz fakt nie sprecyzowałem do kogo :wink: Kozioł luz :wink: szewc w dziurawych butach chodzi :wink:

Ostatnio zmieniony ndz cze 12, 2011 11:42 am przez wieniovitara, łącznie zmieniany 2 razy.

1" - młody upalacz

A tak na marginesie to zrób sobie z blachy profil jakoś tak nie teges

2" - starszy bagiennik
Awatar użytkownika

Przesadzasz Wienio
nie miałam zamiaru o tym pisać na forum,tym bardziej że Cię lubię i że do czasu konserwacji longa miałam do Ciebie pełne zaufanie co do samochodów,ale ktoś kto zrobił konserwację(jestem totalnym laikiem ale braki widać) tak jak Ty w moim longu i landku Adasia,mało tego kasując Adasia za poprawkę dodatkowo z całym szacunkiem nie ma prawa rzucać na nikogo wyzwisk,ja rozumiem są w życiu lepsze i gorsze chwile,ale róbmy tak żeby tych lepszych było więcej

1" - młody upalacz

Ale Ci sie poskładało fakt rezygnacja z forum wypadła akurat jak franek zmieniał silnik. Ale nie to wpłyneło na moją decyzje tylko Twoje zaczepki. Sam ludzi namawiałeś na to auto znawco sam chciałeś wcisnąć swoje niesprawne komuś kto kupił fajną vitarke od ori-ego itd Ale nie piszemy tego na forum :wink: Cóż jak już wszystkich zraziłeś do mnie to nie zapraszam do mojego warsztatu ale moge coś poradzić doradzić z praktyki.Po takiej zmasowanej antyreklamie nie ma szans :) . Ale auta które robiłem są na tym forum i dają rade w terenie a o to chyba chodziło.

ps Franek te progi to ja bym zrobił z giętej blachy bo profil jest za sztywny a hi liftem nie powinno sie ciągnąć za bude(bo chyba tylko po to może posłóżyć tak twarda konstrukcja) lepiej za progi połącone w jakiś sposób z ramą.

4" - błotny dziadek
Awatar użytkownika

KozioŁ pisze:
wieniovitara pisze:
Człowiek ma dość zaczepek i już sam prosi o wykasowanie z forum to już hiena działa i obrabia dalej...(zawodowy kłamca) Franek w razie jakichkolwiek pretensji to do siebie o aucie wszystko wiedziałeś forum czytałeś wydaje mi sie że nikt nikogo nie oszukał...do domu dojechałeś i dzwoniłeś :wink: Myle sie? A co do pianki i druciarstwa :shock:.

Wybacz, ale zdjęcia mówią same za siebie. :roll: Jak to jest blacharka po remoncie ....... A ta pianka to w ogóle porażka.
Również to samowykasowanie z forum nie działa na Twoją korzyść, jak i to, że @franek nie wiedział wszystkiego o aucie, które kupował jako polecone z forum vitary, gdzie przecież sami pasjonaci i nikt nikogo nie "oszuka". :roll: :mrgreen:

@kozieł masz rację coś w tym jest, wykasowanie dziwnie zbiegło się z odkryciem @franka blacharki i stanem silnika

Obrazek

1" - młody upalacz

i teraz powinna być moja wypowie (czytać wyżej) :wink:

2" - starszy bagiennik
Awatar użytkownika

Po co ja zakładałem ten temat...

PS.
Dobrze że nie napisałem kto mi polecał vitare od wienia bo by dopiero było (-:

PS2.
Panowie i Panie, kupiłem auto z "defektami" i tego nie cofnę, progi jutro będą wycinane, przedni lewy błotnik kupię nowy, tył coś wymyślą i pospawają, silnik nowy gada. Nie kłóćcie się, jeszcze kilka postów wcześniej byliście dobrymi kumplami.

Ostatnio zmieniony pn cze 13, 2011 10:50 pm przez franek, łącznie zmieniany 1 raz.

1" - młody upalacz

napisz mi na pw :wink:

2" - starszy bagiennik
Awatar użytkownika

Kilka osób mi poleciło na forum 4x4, jedna z nich jest w tym temacie. To nie jest ważne, ludzie. Kiedyś kupiłem 626 od kolegi,no może znajomego z komisu i w drodze do domu auto się zapaliło przejechawszy może 6km. Nic mnie nie zdziwi już. Sio z mojego tematu, bo finał bedzie taki że to ja jestem winny :)

Ostatnio zmieniony pn cze 13, 2011 10:56 pm przez franek, łącznie zmieniany 1 raz.

1" - młody upalacz

Co Ty moge wstawić zdjęcia podłogi przed moją ingerencją... sobie zobaczysz co było

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00