suzuki.info.pl

Wszystko dookoła vitary i nie tylko (:
Dzisiaj jest śr cze 25, 2025 4:45 pm

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2659 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 158 59 60 61 62178 Następna
Autor Wiadomość
2" - starszy bagiennik
Awatar użytkownika

cielaczek pisze:
Zaoszczędzisz sobie roboty i komentarzy jak dasz kupującemu puszkę konserwacji i pokażesz zrobione miejsca :mrgreen:

Dopiero wczoraj vitara trafila na poprawe wad blacharskich (ale tempo :( ) i dzis kumpel robiacy to stwierdzil : "Ty ,co to za Vitara?? Procz tego co pokazales przed zdjeciem tylnego zderzaka i przednich blotnikow mimo checi nic innego nie znalazlem" :)

Vitara I 1,6 16V
Samurai 1,8
Pajero v6 181KM
Vitara 1,6 8V x3

3" - błotołaz
Awatar użytkownika

no widzisz jaki masz dobry woz?? :)

1" - młody upalacz

Cześć :P
Mam na oku 2 longi, może Ktoś oglądał (przynajmniej tego granata), a może coś dopatrzycie się na zdjęciach...
Pomożecie?

Pierwszy:

http://moto.allegro.pl/motoryzacja-i1978949569.html

oglądałem we wrześniu (potem zniknął)... teraz pojawił się znowu
- pocił się widocznie spod pokrywy rozrządu (ale łańcuch nie napierdzielał, szumiał raczej), zawieszenie moim zdaniem do wymiany ale człowiek mówił że jest na sztywno zrobine (nie mam doświadczenia z ramą, ale stuków tulei nie było), trochę rdzy na drzwiach od bagażnika, no i przednie opony zdarte na krawędziach (ale prowadził się prosto i nie szorowały o nadkola człowiek mówił, że takie kupił...), podsufitka od strony pasażera wisiała; właściciel mówił że jeździ 2 lata i że auto super i nic w nim nie robił (co zaliczam do minusów ;)
+ nowa sekwencja mądrze założona (nowa wersja stag 300-6 / KME silver / magic jety ale nie pamiętam jakie), auto ładnie się zbierało, napędy ok, teraz zadzwoniłem do właściciela i nic nie ściemniał - mówił jak jest, vin japoński

Drugi:
http://moto.allegro.pl/suzuki-vitara-long-97r-lpg-i1984886747.html
Będę oglądał jutro... więc brak minusów i plusów, ale może coś podpowiecie :)
Człowiek (właściciel) mówił, że zrobił blacharkę nadkoli, progi z kształtownika (dlatego te plastiki zdjęte bo już nie pasują), rozrząd cichy, brak wycieków, no i tam powymieniane co w ogłoszeniu + tarcze klocki... no wiadomo - zachwalał. A i podniesiony z półtora cala. Sekwencja też nowa pół roczna, ale nie za bardzo potrafił mi powiedzieć co za graty.

To tyle. Może ktoś oglądał, zna auta lub potrafi wróżyć z fusów ;) To niech się ujawni i świeżemu koledze podpowie "conieco".

Ostatnio zmieniony sob gru 10, 2011 1:09 am przez birdwatcher, łącznie zmieniany 1 raz.

3" - błotołaz
Awatar użytkownika

pierwsza troche za bardzo odpicowana, jedynie wziasc kogos kto sie i zna i na przejazdzke do sprawdzenia dokladnie... P.S. z tymi kolami jest cos nie tak, jezeli kiedys tam byly sprezyny utwardzane to mozesz sie spodziewac pekniec.....

druga sztuka to na wyglad bardzo ladna ale ze zdjec nic tak samo nie mozna stwierdzic, trzeba by w niej dokladnie sprawdzic bagaznik (dziwnie mi sie wydaje ze moga tam byc spore ogniska korozji).... podniesiony 1,5" ??? mozliwe tylko pytanie w jaki sposob.... :)

2" - starszy bagiennik
Awatar użytkownika

ten z drugiego linka już ze zdjęć dziad :wink:

1" - młody upalacz

pierwsza tylko wygląda odpicowanie - zdjęcia z telefonu to wszystkie szczegóły pięknie rozmyte :mrgreen:
no ona taka do zrobienia jest

a druga... no cóż jutro się obada szczegółowo
dzięki mobilek za wskazówki bagażnik będzie prześwietlony i dowywiem się co ta za lift

1" - młody upalacz

lukas pisze:

lukas - a możesz doprecyzować
no widzę, że pierwsze zdjęcie kręcone gałkami gamma/contrast/saturation
ale wal prosto z mostu o co chodzi bo gdyby to był jeep to bym wiedział, ale że vitara to jeszcze nie gramotny jestem :)

Moderator
Awatar użytkownika

Silnik: J20A>Electric, H27A
Model: Cabrio,XL7
Rok prod.: 1998
pierwsza - za duze kola i brak liftu, bedzie kuku na wykrzyzy jak auto zjedzie z drogi, ma spoilerek- bardzo ciezko go dostac, plastikowy kangur - ja go nie lubie, , auto pofocone "zwyczajnie", trzeba sprawdzic nadkola i podloge, silnik i napedy,

druga - orurowanie na dzien dobry do wywalenia, kolo przekeloryzowal fotki , ale ja tez koloryzowalem no i co z tego ? moja bordowa byla w swietnym stanie i poszla za wieksza kase a nie miala absu i klimy ( bo ma te elementy teraz cabrio), zderzak z przodu nie nachodzi rowno na poszerzenei ale ludzie, to auto ma kilkanascie alt, co wy chcecie za 10 tysiecy ?

dajcie mi vitare w ktorej nei trzeba blacharki podrobic za 15 koła to kupuje z miejsca . . .

zanim pojedziesz ogladac auta to dzwon do chlopow zeby jutro za dnia, w sloncu otworzyli drzwi i zrobili zdjecia rantow tylnych nadkoli, progow po otwarciu drzwi, niech wjada autem na kanal i porobia zdjecia spodu, ja zawsze tak robilem i dostawalem piekna relacje, na spokojne ogladalem zdjecia w wiekszym formacie i dopiero wtedy ewentualnie jechalem ogladac, wybor aut jest spory, 5 lat temu moja vitara byla druga w miescie, dzisiaj to sa 2 u mnie na ulicy wiec gosc nie moze wybrzydzac na kupcow tylko musi Ci zdjecia zrobic,

bierz pod uwage wazna kwestie silnikow v6 - rozrzad, nalezy go robic co 130-150 tysiecy, jesli auto ma juz 200 to znaczy ze juz powinien byc zrobiony BEZ DYSKUSJI, przerobilem 4 takie auta i wiem jak to sie robi, jak szumi to wlewaja gestszy olej i nie szumi . . . rozrzad jak przykombinujesz i sam pozbierasz narzedzia to zrobisz za 1000-1500 tylko bron Cie Panie Boze od rozrzadow z allegro tych za tysiac zlotych, lancuch w nich po 5 tysiacach jest bardziej wyciagniety niz orginalny po 200 . . . .

wiecej zdjec, wiecej zdjec, wiecej zdjec, a potem dopeiro ogledziny, a teraz dla przypomnienia : http://bordowa.vitara.info.pl

1" - młody upalacz

vaiker - dzięki za rzeczowe/merytoryczne wskazówki :)
nie spodziewam się idealnego nastoletniego auta ( :mrgreen: moja żona tak :mrgreen: ) i wiem, że trzeba będzie w nim podziałać z czego się cieszę :D

pierwszą tak jak wspomniałem - oglądałem we wrześniu, rama zdrowa z tyłu trochę rudej na drzwiach od bagażnika
drugą obejrzę jutro - nie mam jakoś strasznie daleko więc się bujnę

po tej czerwonej mam raczej miłe wspomnienia i trochę mnie korci - trzeba zrobić rozrząd i pozbyć się rudej + pakiet startowy no zobaczymy w sumie się nie pali :mrgreen:

2" - starszy bagiennik
Awatar użytkownika

jesli kolege silnik 1.6 16v satysfakcjonuje, to moge swojego longa sprzedac

1" - młody upalacz

klark dzięki za propozycję, ale uparłem się 2litry :(

2" - starszy bagiennik
Awatar użytkownika

birdwatcher pisze:
lukas pisze:

lukas - a możesz doprecyzować
no widzę, że pierwsze zdjęcie kręcone gałkami gamma/contrast/saturation
ale wal prosto z mostu o co chodzi bo gdyby to był jeep to bym wiedział, ale że vitara to jeszcze nie gramotny jestem :)

nie manakładek progowych podejrzewam ,że nie miały się czego trzymać zderzak pokiereszowany z przodu podejrzewam dużo niespodzianek w rejonie tylnich błotników ogólnie sprawia wrażenie wyjeżdzonego i zaniedbanego :wink:

3" - błotołaz
Awatar użytkownika

lukas pisze:
nie manakładek progowych podejrzewam ,że nie miały się czego trzymać zderzak pokiereszowany z przodu podejrzewam dużo niespodzianek w rejonie tylnich błotników ogólnie sprawia wrażenie wyjeżdzonego i zaniedbanego :wink:

dobra nakladki

birdwatcher pisze:
Drugi:
http://moto.allegro.pl/suzuki-vitara-long-97r-lpg-i1984886747.html
Będę oglądał jutro... więc brak minusów i plusów, ale może coś podpowiecie :)
Człowiek (właściciel) mówił, że zrobił blacharkę nadkoli, progi z kształtownika (dlatego te plastiki zdjęte bo już nie pasują), rozrząd cichy, brak wycieków, no i tam powymieniane co w ogłoszeniu + tarcze klocki... no wiadomo - zachwalał. A i podniesiony z półtora cala. Sekwencja też nowa pół roczna, ale nie za bardzo potrafił mi powiedzieć co za graty.

To tyle. Może ktoś oglądał, zna auta lub potrafi wróżyć z fusów ;) To niech się ujawni i świeżemu koledze podpowie "conieco".

a pokiereszowany z przodu?? widze troche porysowane ale bez przesady... wg mnie nie wyglada jakby ktos go meczyl w terenie tyle ze czasami na ryby przez lake jechal... gdyby byl zaniedbany to nie robilby facet progow tylko zostawil fabryczne nakladki- i tak by nie bylo na pierwszy rzut oka widac...

2" - starszy bagiennik
Awatar użytkownika

zderzak jest przesunięty z przodu poza tym nikt nie robi liftu i progów z szyny po to żeby jeździć na ryby a przynajmniej ja nie znam za dużo takich ludzi , dobre auto musi kosztować pieniądze i nie ma okazji :mrgreen:

3" - błotołaz
Awatar użytkownika

widziales kiedys idealna vitare ktora ktos chce sprzedac?? ja nie- zawsze cos jest nie tak, a zderzak moze faktycznie cos tam bylo ale poki nie zbaczy nie bedzie wiedzial....ja znam ludzi ktorzy zrobili lift samochodu i jezdza w blocie do kostek... ( dla nich to jest off road...) a co do progow to czemu niby normalny uzytkownik ma nie robic progow z profila?? jezeli troche potrafi spawac i ciac to progi ma jak za darmo ( w porownaniu do orginalnych wytloczek za ktore trzeba troche zaplacic) a jezeli wiaze z nim jakies dluzsze przebiegi to mu a pewno beda dluzej sluzyc... a czy ten samochod wyglada na katowany w terenie?? dla mnie nie...

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2659 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 158 59 60 61 62178 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00